HistorikBernandos Magic grundades 1965 av Axel Bernhard Svensson(bild ovan)som blev mer känd under sitt artistnamn Bernando. I sin källare på Hagagatan i Bromölla började Bernhard erbjuda trolleriartiklar till folk som var intresserade. I takt med att intresset ökade började han även leverera till folk som bodde runt om i Norden, och detta var början till den verksamhet som finns idag. 

Det har genom åren passerat många kända personligheter genom källaren på Hagagatan i Bromölla. Joe Labero brukade i tidig skolålder ta tåg och buss från Alvesta och spendera många timmar i den magiska källaren. Andra som vandrat i källaren och tittat igenom de många lådor med trolleri artiklar är John Houdi och Carl-Einar Häckner mf.l 

Under slutet av 90-talet började kusinerna David & Marcus Persson spendera mycket tid hos Bernhard i den magiska källaren. Det slutade med att de började hjälpa Bernhard på de årliga kongresserna Magic Weekend i Lund. År 2005 tog David & Marcus över verksamheten efter Bernhard och fortsatte driva Bernandos Magic i sann Bernhard anda! Verksamheten flyttades ifrån källaren på Haga gagatan till en renoverad liten lokal på Betesvägen 11 i Valje. Därifrån bedrivs verksamheten än idag och likt den magiska källaren är ni varmt välkommna att besöka den lilla shoppen. Glöm dock inte att ringa och avtala tid.

 

Marcus och David från Talang 2008